Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

10 ταινίες με θέμα την τεχνολογία & τους υπολογιστές

Η τεχνολογία είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και σημαντικά θέματα της εποχής μας. Διαλέξαμε 10 από τις καλύτερες ταινίες για την τεχνολογία & τους υπολογιστές.
Οι 10 καλύτερες ταινίες για την τεχνολογία

Καλύτερες ταινίες με θέμα την τεχνολογία & τους υπολογιστές

Η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκει συχνά τη θέση της στη μεγάλη οθόνη.
Μερικές από αυτές τις ταινίες είναι απλώς ψυχαγωγικές, ενώ άλλες διεγείρουν τη σκέψη και μας κάνουν να σκεφτούμε τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία μας.
Εδώ είναι μια λίστα με 10 από τις καλύτερες ταινίες για την τεχνολογία και τους υπολογιστές. Φτιάξτε ποπ-κορν και απολαύστε τες.

1. The Social Network (2010)

Η ταινία The Social Network, είναι μια βιογραφική δραματική ταινία του 2010 που αφηγείται την ιστορία της ίδρυσης του Facebook από τον Mark Zuckerberg. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον David Fincher και γράφτηκε από τον Aaron Sorkin, βασισμένο στο βιβλίο “The Accidental Billionaires” του Ben Mezrich.
Το The Social Network, είναι μια ρεαλιστική και λεπτομερής απεικόνιση της ίδρυσης του Facebook. Εξερευνά τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη δημιουργικότητα, την επιτυχία και την απληστία. Είναι επίσης μια διεισδυτική μελέτη της προσωπικότητας του Mark Zuckerberg, ενός ιδιοφυούς αλλά αμφιλεγόμενου ηγέτη.
Το The Social Network έλαβε θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν την ερμηνεία του Jesse Eisenberg ως Zuckerberg, το σενάριο του Sorkin και τη σκηνοθεσία του Fincher. Η ταινία κέρδισε τρία Όσκαρ.
Το The Social Network έχει επίσης επικριθεί για την αρνητική απεικόνιση του Mark Zuckerberg.
Ο Zuckerberg έχει κατηγορήσει την ταινία για παραποίηση της ιστορίας και για την προβολή του ως ενός ψυχρού και άκαρδου ανθρώπου. Ωστόσο, η ταινία παραμένει μια συναρπαστική και διορατική ματιά στην προέλευση του Facebook και στις επιπτώσεις του στην κοινωνία.

2. Hackers (1995)

Το Hackers, σε σκηνοθεσία Iain Softley,είναι μια συναρπαστική και οραματική ταινία που εξακολουθεί να είναι επίκαιρη σήμερα. Είναι μια ταινία που θα σας κάνει να σκεφτείτε τις δυνατότητες της τεχνολογίας και τον ρόλο της υποκουλτούρας των χάκερ στην κοινωνία.
Η ταινία Hackers είναι μια ωδή στην υποκουλτούρα των χάκερ και την τεχνολογική επανάσταση της δεκαετίας του 1990. Η ταινία είναι γεμάτη με εντυπωσιακά εφέ υπολογιστή και ρετρό αισθητική.
Το Hackers, έχει επίσης μια σημαντική θέση στην ιστορία του κινηματογράφου, καθώς ήταν μία από τις πρώτες ταινίες που ασχολήθηκε σοβαρά με τη βιοτεχνολογία και την κυβερνοασφάλεια.
Το Hackers έλαβε γενικά θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν την ερμηνεία των ηθοποιών, την ενέργεια της ταινίας και τα οπτικά εφέ. Η ταινία είναι επίσης γνωστή για την εντυπωσιακή της μουσική επένδυση, το στυλ της και την αίσθηση της περιπέτειας.
Το Hackers έχει γίνει μια cult ταινία για τους λάτρεις του είδους και έχει επηρεάσει γενιές χάκερ και καλλιτεχνών

3. Snowden (2016)

Η ταινία Snowden του Oliver Stone, που κυκλοφόρησε το 2016, αφηγείται την ιστορία του Edward Snowden, του πρώην υπαλλήλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ που αποκάλυψε στο κοινό το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης του οργανισμού. Η διαρροή των εγγράφων του Snowden προκαλεί σάλο σε όλο τον κόσμο.
Η συναρπαστική αυτή ταινία, βασίζεται στο βιβλίο του Luke Harding “The Snowden Files” και στο “Time of the Octupus” του Anatoly Kucherena.
Η ταινία Snowden είναι μια ρεαλιστική και συγκλονιστική απεικόνιση της ιστορίας του Edward Snowden. Ο Oliver Stone παρουσιάζει τον Snowden ως έναν άνθρωπο που έθεσε τις αρχές του πάνω από τα προσωπικά του συμφέροντα.
Η ταινία προκάλεσε έντονες συζητήσεις για το θέμα της μαζικής παρακολούθησης και τις επιπτώσεις της στην ιδιωτική ζωή. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Joseph Gordon-Levitt, δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία που ζωντανεύει τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο.
Η ταινία έχει λάβει θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι επαινούν την ερμηνεία του Gordon-Levitt, το σενάριο του Oliver Stone και την σκηνοθεσία του.
Η ταινία “Snowden” είναι μια σημαντική ταινία που αξίζει να δείτε. Είναι μια ταινία που θα σας κάνει να σκεφτείτε τα όρια της κρατικής επιτήρησης και τις αξίες της δημοκρατίας.

4. Antitrust (2001)

Η ταινία Antitrust (2001) είναι ένα αμερικανικό τεχνοθρίλερ που γράφτηκε από τον Howard Franklin και σκηνοθετήθηκε από τον Peter Howitt. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Milo Hoffman (Ryan Phillippe), ενός νεαρού προγραμματιστή υπολογιστών που προσλαμβάνεται από μια νέα, δυναμική εταιρεία τεχνολογίας με το όνομα NURV.
Ο Milo είναι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να εργαστεί για τον ιδρυτή της NURV, Gary Winston (Tim Robbins), έναν οραματιστή επιχειρηματία που του θυμίζει τον νεαρό εαυτό του.
Ωστόσο, ο Milo σύντομα αρχίζει να ανακαλύπτει ότι η NURV δεν είναι όλα όσα φαίνεται. Η εταιρεία έχει μια σκοτεινή πλευρά, με μυστικά και ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο. Ο Milo αποφασίζει να αποκαλύψει την αλήθεια, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι η NURV δεν είναι έτοιμη να τον αφήσει να φύγει.
Η ταινία έλαβε μικτές κριτικές, με ορισμένους κριτικούς να επαινούν την ερμηνεία του Phillippe και την ατμόσφαιρα της ταινίας, ενώ άλλοι την έκριναν ως προβλέψιμη και υπερβολικά δραματική.
Η ταινία Antitrust είναι ένα συναρπαστικό έργο που εξερευνά θέματα όπως η δύναμη της τεχνολογίας, η διαφθορά των επιχειρήσεων και η σημασία του αγώνα για το δίκαιο.

5. The Fifth Estate (2013)

Η ταινία The Fifth Estate, είναι ένα βιογραφική θρίλερ που αφηγείται την ιστορία του WikiLeaks, ενός ιστότοπου που δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις.
Η ταινία επικεντρώνεται στον ιδρυτή του WikiLeaks, τον Julian Assange (Benedict Cumberbatch) έναν Αυστραλό ακτιβιστή και χάκερ, να ιδρύει το WikiLeaks το 2006.
Το WikiLeaks γίνεται γρήγορα μια σημαντική πηγή πληροφοριών, καθώς δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ισλανδίας.
Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks προκαλούν αίσθηση σε όλο τον κόσμο και θέτουν το μέσο στο επίκεντρο της προσοχής. Ο Assange γίνεται παγκόσμιος ήρωας για πολλούς, αλλά και στόχος κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών.
To The Fifth Estate έλαβε μικτές κριτικές. Οι ερμηνείες των Benedict Cumberbatch και Daniel Brühl έλαβαν θετικά σχόλια, αλλά το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας κρίθηκαν ως αδύναμα.
Η ταινία “The Fifth Estate” είναι μια αμφιλεγόμενη ταινία. Κάποιοι την επαινούν για την ειλικρίνεια και την τόλμη της, ενώ άλλοι την κατηγορούν για προκατάληψη εναντίον του Assange.

6. Pirates of Silicon Valley (1999)

Το Pirates of Silicon Valley, είναι μια αμερικανική βιογραφική δραματική ταινία του 1999 σε σκηνοθεσία Martyn Burke και με πρωταγωνιστή τον Noah Wyle ως Steve Jobs και τον Anthony Michael Hall ως Bill Gates.
Η ταινία ακολουθεί την ιστορία των δύο επιχειρηματιών από την αρχή της καριέρας τους μέχρι την κορύφωσή της, με έμφαση στη νοοτροπία και την προσωπικότητα τους, καθώς και στην αντιπαλότητά τους.
Η ταινία διαδραματίζεται από το 1971 έως το 1997 και εξιστορεί τη γέννηση και την ανάπτυξη της βιομηχανίας των προσωπικών υπολογιστών, με επίκεντρο τη βίαιη και συχνά χιουμοριστική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ιδρυτών, της Apple και της Microsoft, αντίστοιχα.
Το Pirates of Silicon Valley, θεωρείται μια σημαντική απεικόνιση της γέννησης και της ανάπτυξης της βιομηχανίας των προσωπικών υπολογιστών. Η ταινία προσφέρει μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ματιά στη ζωή και την καριέρα δύο από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ιστορία της τεχνολογίας.
Η ταινία “Pirates of Silicon Valley” έλαβε θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, το σενάριο και την σκηνοθεσία.

7. The Net (1995)

Η ταινία The Net του 1995 είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνίστρια την Sandra Bullock. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Angela Bennett, μιας ανεξάρτητης αναλυτή συστημάτων που παγιδεύεται σε ένα πλέγμα συνωμοσίας και ψευδών ταυτοτήτων μετά από μια τυχαία εισβολή σε ένα απόρρητο πρόγραμμα.
Η Angela είναι μια μοναχική γυναίκα που ζει στη Βενετία της Καλιφόρνια. Όταν η Angela εργάζεται σε ένα νέο πρόγραμμα για την κυβερνητική υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, εισβάλλει κατά λάθος σε ένα απόρρητο πρόγραμμα που αποκαλύπτει μια συνωμοσία που εμπλέκει κυβερνητικές υπηρεσίες, εταιρείες τεχνολογίας και εγκληματικές οργανώσεις.
Η ταινία θεωρείται ως μια από τις πρώτες ταινίες που εξέτασαν τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στο σύγχρονο κόσμο. Η ταινία προκάλεσε επίσης συζήτηση για την προστασία των δεδομένων και την ταυτότητα στο διαδίκτυο.
Το The Net είναι μια καλή υπενθύμιση των κινδύνων που κρύβονται στο διαδίκτυο και της σημασίας της προστασίας της ιδιωτικής μας ζωής.

8. The Internship (2013)

Η ταινία The Internship είναι μια αμερικανική κωμωδία του 2013 σε σκηνοθεσία Shawn Levy, σενάριο Vince Vaughn και Jared Stern και παραγωγή Vaughn and Levy.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο ανδρών, του Billy (Vince Vaughn) και του Nick (Owen Wilson), οι οποίοι είναι πωλητές σε μια εταιρεία που κλείνουν. Οι δύο φίλοι είναι σαραντάρηδες και δεν έχουν καμία εμπειρία με την τεχνολογία, αλλά αποφασίζουν να υποβάλουν αίτηση για μια θέση ασκούμενου στην Google.
Οι δύο φίλοι καταφέρνουν να περάσουν τις εξετάσεις και να βρεθούν στο πρόγραμμα ασκήσεων της Google μαζί με εκατοντάδες άλλους φοιτητές. Οι Billy και Nick αρχικά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στον νέο τους περιβάλλον, αλλά σύντομα μαθαίνουν ότι έχουν πολλά να προσφέρουν.
Η ταινία “The Internship” είναι μια ευχάριστη κωμωδία που εξερευνά θέματα όπως η ηλικία, η τεχνολογία και η αλλαγή. Η ταινία είναι γεμάτη με αστεία και χαριτωμένα στιγμιότυπα, και οι Vince Vaughn και Owen Wilson έχουν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους.
Η ταινία δείχνει ότι η ηλικία δεν είναι εμπόδιο στην επιτυχία. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, ακόμα και οι μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

9. Steve Jobs (2015)

Το Steve Jobs του 2015 είναι μια βιογραφική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Danny Boyle και σενάριο Aaron Sorkin. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Steve Jobs, του ιδρυτή της Apple, μέσα από τρεις σημαντικές στιγμές της ζωής του: την παρουσίαση του Macintosh το 1984, την παρουσίαση του NeXTcube το 1988 και την παρουσίαση του iMac το 1998.
Η ταινία ακολουθεί τον Jobs πίσω από τα παρασκήνια των παρουσιάσεων, καθώς προετοιμάζεται να παρουσιάσει τα προϊόντα του στο κοινό. Μέσα από αυτές τις στιγμές, ο θεατής βλέπει τον Jobs ως έναν ιδιοφυή επιχειρηματία, αλλά και ως έναν άνθρωπο με πολλές αδυναμίες.
Ο Michael Fassbender υποδύεται τον Steve Jobs με εντυπωσιακό τρόπο. Η ερμηνεία του είναι υποβλητική και πειστική, και καταφέρνει να αποδώσει τόσο τα ταλέντα όσο και τις αδυναμίες του εμβληματικού επιχειρηματία.
Η ταινία Steve Jobs είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ματιά στη ζωή ενός από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες του 20ού αιώνα. Η ταινία είναι καλά γυρισμένη και η ερμηνεία του Φασμπέντερ είναι υποβλητική. Η ταινία είναι σίγουρα μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

10 .I.T. (2016)

Η ταινία I.T. είναι ένα θρίλερ του 2016 σε σκηνοθεσία John Moore και πρωταγωνιστές τους Pierce Brosnan, James Frecheville, Anna Friel, Stefanie Scott και Michael Nyqvist.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Mike Regan, ενός αυτοδημιούργητου μεγιστάνα της αεροπορίας που ζει σε ένα υπερσύγχρονο έξυπνο σπίτι γεμάτο σύγχρονη τεχνολογία με τη σύζυγό του Rose και τη 17χρονη κόρη Kaitlyn.
Ο Mike συναντά τον Ed Porter, έναν 28χρονο σύμβουλο τεχνολογίας πληροφοριών (IT) και τον καλεί να φτιάξει το σήμα Wi-Fi του σπιτιού του , το οποίο η κόρη του παραπονιέται ότι είναι αργό. Ο Ed είναι ένας ευφυής και ικανός τεχνικός, αλλά σύντομα αρχίζει να αναπτύσσει μια εμμονή με την οικογένεια του Mike.
Η ταινία εξελίσσεται σε ένα αγωνιώδες παιχνίδι κυνηγητού, καθώς ο Mike προσπαθεί να σώσει την οικογένειά του από τον Ed.
Η ταινία έλαβε μικτές κριτικές από τους κριτικούς, με τους περισσότερους να επαινούν τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών και την αγωνιώδη πλοκή της.

Σχετικά άρθρα