Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι 10 καλύτερες σειρές για την τεχνολογία

Ποιες είναι οι καλύτερες σειρές για web developer, designers, προγραμματιστές, game developer, IT και γενικά την τεχνολογία, που μπορείτε να δείτε;

Οι 10 καλύτερες σειρές με θέμα την τεχνολογία

Οι σειρές είναι ένας δημοφιλής τρόπος ψυχαγωγίας για ανθρώπους όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων. Όταν έρχεται η στιγμή της ξεκούρασης μια καλή  σειρά μπορεί να μας κάνει να ξεχαστούμε η και να μάθουμε μερικά πράγματα, ειδικά όταν είναι σχετική με το επάγγελμα μας.
Διαλέξαμε τις 10 καλύτερες σειρές που είναι σχετικές με το διαδίκτυο, τους web developer τους προγραμματιστές, τον κλάδο του IT και γενικά την τεχνολογία, που είναι κορυφαίες στο είδος τους.

1. Halt and Catch Fire (2014-2017)

halt catch fire
Το Halt and Catch Fire είναι μια εξαιρετική σειρά, που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της επανάστασης των προσωπικών υπολογιστών της δεκαετίας του 1980.
Η σειρά Halt and Catch Fire ακολουθεί την ιστορία μιας ομάδας προγραμματιστών που προσπαθούν να δημιουργήσουν τον πρώτο προσωπικής χρήσης υπολογιστή. Η σειρά διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 1980, σε μια εποχή που η τεχνολογία αναπτυσσόταν με ταχείς ρυθμούς.
Οι κύριοι χαρακτήρες της σειράς είναι:
 • Joe MacMillan (Lee Pace), ένας οραματιστής επιχειρηματίας που θέλει να δημιουργήσει τον επόμενο μεγάλο τεχνολογικό προϊόν.
 • Cameron Howe (Mackenzie Davis), μια νεαρή και ταλαντούχα προγραμματίστρια που είναι αποφασισμένη να πετύχει.
 • Gordon Clark (Scoot McNairy), ένας έμπειρος μηχανικός που είναι έτοιμος για μια νέα αρχή.
 • Donna Clark (Kerry Bishé), η σύζυγος του Gordon που είναι πάντα εκεί για να τον στηρίζει.
Το Halt and Catch Fire είναι εξαιρετικά καλά γυρισμένο και οι χαρακτήρες είναι πολύ πειστικοί. Η απεικόνιση του προγραμματισμού είναι επίσης πολύ ακριβής, με έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία και την επιχειρηματική στρατηγική.
Η σειρά έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Emmy για την εκτέλεση παραγωγής και το σχεδιασμό παραγωγής.
Η σειρά Halt and Catch Fire ολοκληρώθηκε το 2017 μετά από 4 σεζόν και συνολικά 40 επεισόδια.

2. Silicon Valley (2014-2019)

silicon valley
Το Silicon Valley είναι μια πρωτότυπη και τολμηρή σειρά με εξαίσιο χιούμορ.
Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την ζωή του CEO Ρίτσαρντ Χέντρικς και της ομάδας του, στην προσπάθεια του να εκτοξεύσει την startup εταιρεία Pied Piper στην κορυφή, στον ηλεκτρονικό παράδεισο της Σίλικον Βάλεϊ.
Η σειρά εξερευνά τις προκλήσεις της ζωής και της εργασίας στην Silicon Valley, καθώς και τη φύση της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Η σειρά είναι γνωστή για το χιούμορ της, την ειρωνεία της και την κοινωνική της σάτιρα.
Η σειρά ακολουθεί τις ζωές των πέντε φίλων:
 • Richard Hendricks (Thomas Middleditch): Ο ιδρυτής και CEO της Pied Piper, μιας νεοσύστατης εταιρείας τεχνολογίας.
 • Erlich Bachman (T.J. Miller): Ο ιδρυτής της Incubator που φιλοξενεί την Pied Piper.
 • Gilfoyle (Martin Starr): Ο Gilfoyle είναι ο μηχανικός ασφάλειας της Pied Piper.
 • Dinesh (Kumail Nanjiani): Ο μηχανικός λογισμικού της Pied Piper.
 • Jared Dunn (Zach Woods): Ο CMO της Pied Piper.
Οι χαρακτήρες της σειράς βασίζονται σε πραγματικούς χαρακτήρες του τεχνολογικού χώρου και ο παραγωγός της σειράς έχει εμπειρία ως μηχανικός σε εταιρεία στην Σίλικον Βάλεϊ, φέρνοντας την σειρά πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Το Silicon Valley δεν είναι απλά μια κωμωδία αλλά μια σειρά που απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο των αγώνα των startup επιχειρήσεων, να ξεκινήσουν κάτι από το μηδέν και να φτάσουν ψηλά.
Η σειρά έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Emmy για την καλύτερη κωμική σειρά το 2015. Έχει επίσης κερδίσει πολλά βραβεία από την Ένωση Τηλεοπτικών Κριτικών, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου για την καλύτερη κωμική σειρά το 2015 και το 2016.
Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2019 μετά από 6 σεζόν και συνολικά 53 επεισόδια.

3. Mr. Robot (2015-2019)

mr robot
To Mr. Robot είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Sam Esmail και προβλήθηκε από το USA Network.
Η σειρά ακολουθεί τον Elliot Alderson (Rami Malek), έναν τεχνικό ασφαλείας στην Allsafe Cybersecurity και χάκερ. Πάσχει από αγχώδη κοινωνική διαταραχή, κατάθλιψη και παραισθήσεις, που τον αναγκάζουν να ζει απομονωμένος από τους άλλους ανθρώπους.
Ο Elliot στρατολογείτε από τον Mr. Robot (Christian Slater), έναν μυστηριώδη αναρχικό, σε μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται fsociety.
Μία από τις αποστολές τους είναι να ακυρώσουν όλα τα χρέη καταστρέφοντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, την E Corp (“Evil Corp”) όπως την αποκαλεί ο Έλιοτ, η οποία τυγχάνει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Allsafe.
Η σειρά Mr. Robot είναι ένα συναρπαστικό και διεισδυτικό θρίλερ που εξερευνά θέματα όπως η ψυχική υγεία, η κοινωνική δικαιοσύνη και η φύση της πραγματικότητας. Είναι μια σειρά που θα σας κρατήσει στο κόλπο μέχρι το τέλος.
Η σειρά έχει λάβει επίσης αναγνώριση για την ακρίβεια της απεικόνισής του κόσμου του χάκινγκ. Ο Esmail συνεργάστηκε με πραγματικούς χάκερ για να δημιουργήσει μια ρεαλιστική απεικόνιση των τεχνικών και των πρακτικών του χάκινγκ.
Η σειρά έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του Malek, τη σκηνοθεσία του Esmail, το σενάριο και την πλοκή. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Χρυσών Σφαιρών για καλύτερη δραματική σειρά και καλύτερο ηθοποιό σε δραματική σειρά για τον Malek.
Το Mr. Robot προβλήθηκε από το 2015 έως το 2019 και ολοκληρώθηκε με 4 σεζόν και 45 επεισόδια.

4. The IT Crowd (2006-2013)

it crowd
To IT Crowd είναι μια βρετανική κωμική σειρά καταστάσεων (sitcom) που δημιουργήθηκε από τον Graham Linehan και προβλήθηκε από το Channel 4. Η σειρά παρουσιάζει της δραστηριότητες μιας ομάδας τεχνικών υπολογιστών με σενάρια βγαλμένα από την πραγματική ζωή.
Το IT Crowd επικεντρώνεται σε μια ομάδα τριών εργαζομένων σε ένα τμήμα πληροφορικής μιας μεγάλης εταιρείας τεχνολογίας. Οι τρεις εργαζόμενοι είναι ο Moss, ο Roy και η Jen. Οι χαρακτήρες της σειράς είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά έχουν μια απροσδόκητη συνοχή.
Οι χαρακτήρες της σειράς είναι:
 • Moss (Richard Ayoade): Ένας ιδιοφυής αλλά κοινωνικά αδέξιος τεχνικός. Είναι παθιασμένος με την τεχνολογία και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους άλλους.
 • Roy (Chris O’Dowd): Ένας τεμπέλης και αδιάφορος τεχνικός. Είναι πάντα πρόθυμος να κάνει πλάκα και δεν παίρνει τίποτα σοβαρά.
 • Jen (Katherine Parkinson): Μια νεαρή και όμορφη υπάλληλος της εταιρείας που μετατίθεται στο τμήμα πληροφορικής.
Η σειρά είναι γνωστή για το χιούμορ της, το οποίο βασίζεται συχνά στην τεχνολογική αφέλεια των χαρακτήρων, τις δικές τους κοινωνικές αδυναμίες και τις αλληλεπιδράσεις τους με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της εταιρείας.
To IT Crowd έχει λάβει θετικές κριτικές από τους κριτικούς και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου BAFTA για την καλύτερη κωμική σειρά το 2009.
Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2013 μετά από 4 σεζόν, 24 επεισόδια (2006-2010) και ένα ειδικό επεισόδιο το 2013.

5. Scorpion (2014-2018)

scorpion tv show
Το Scorpion είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά δράσης-θρίλερ που δημιουργήθηκε από τον Roberto Orci και Alex Kurtzman και προβληθηκε από το CBS.
Η σειρά επικεντρώνεται στην ομάδα των Scorpion, μια ομάδα έξυπνων και ιδιοφυών ειδικών στην τεχνολογία που εργάζονται για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI) για την επίλυση σύνθετων εγκλημάτων και προβλημάτων.
Η ομάδα του Scorpion αντιμετωπίζει μια ποικιλία από προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών απειλών, φυσικών καταστροφών και κυβερνοεπιθέσεων. Χρησιμοποιώντας τις μοναδικές τους δεξιότητες και γνώσεις, η ομάδα είναι πάντα σε θέση να λύσει το πρόβλημα και να σώσει τη μέρα.
Η ομάδα αποτελείται από τους ακόλουθους:
 • Walter O’Brien (Elyes Gabel), κεντρικός πρωταγωνιστής και αρχηγός της ομάδας, έχει το υψηλότερο iq και είναι αρχηγός της ομάδας.
 • Happy Quinn (Jadyn Wong), μια ταλαντούχα μηχανολόγος μηχανικός.
 • Toby Curtis (Eddie Kaye Thomas), ειδικός στην ψυχολογία.
 • Paige Dineen (Katharine McPhee), υπεύθυνη για τις κοινωνικές δραστηριότητές της ομάδας.
 • Cabe Gallo (Robert Patrick), ο αξιωματικός του FBI που είναι υπεύθυνος για τη συνεργασία της ομάδας με την κυβέρνηση.
 • Sylvester Dodd (Ari Stidham), ειδικός στη στατιστική, στα μαθηματικά και μάστερ στο σκάκι.
Το Scorpion βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Walter O’Brien, μιας εκκεντρικής ιδιοφυΐας με τον τέταρτο υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στον κόσμο.
Το Scorpion έχει λάβει θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν τις ερμηνείες, τη δράση και τα γραφικά. Η σειρά έχει επίσης σημειώσει επιτυχία εμπορικά, κερδίζοντας πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές κατά τη διάρκεια της πρώτης της σεζόν.
Η σειρά προβλήθηκε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2017 μετα από 4 σεζόν και συνολικά 93 επεισόδια.

6. The Big Bang Theory (2007-2019)

big bang theory
Το The Big Bang Theory είναι μια αμερικανική κωμική τηλεοπτική σειρά (sitcom) που δημιουργήθηκε από τους Chuck Lorre και Bill Prady και προβλήθηκε από το CBS.
Η σειρά ακολουθεί τις ζωές πέντε φίλων που ζουν στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια καθώς προσπαθούν να ισορροπήσουν την επαγγελματική τους ζωή, τις προσωπικές σχέσεις και τα χόμπι τους. Οι χαρακτήρες της σειράς είναι όλοι εξαιρετικά έξυπνοι και ταλαντούχοι, αλλά είναι επίσης κοινωνικά αδέξιοι και σπασίκλες.
Οι κύριοι χαρακτήρες της σειράς είναι οι εξής:
 • Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), πειραματικός φυσικός με δείκτη νοημοσύνης 173, Είναι ο συγκάτοικος και ο καλύτερος φίλος του Sheldon Cooper. Ερωτεύεται τη γειτόνισσά του Penny με το που συναντιούνται για πρώτη φορά.
 • Sheldon Cooper (Jim Parsons), θεωρητικός φυσικός με δείκτη νοημοσύνης 187. Είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος και ταλαντούχος επιστήμονας, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά κοινωνικά αδέξιος και έχει έντονη εμμονή με την τάξη και την τελειότητα.
 • Howard Wolowitz (Simon Helberg), μηχανικός αεροδιαστημικής. Είναι ένας έξυπνος και επιτυχημένος επιστήμονας, αλλά είναι επίσης πολύ νάρκισσος και έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί στις κοινωνικές καταστάσεις.
 • Raj Koothrappali (Kunal Nayyar), αστροφυσικός. Είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος επιστήμονας, αλλά έχει πρόβλημα να μιλήσει με γυναίκες, εκτός αν είναι μεθυσμένος.
 • Penny (Kaley Cuoco), είναι σερβιτόρα σε ένα καφέ στην Πασαντίνα. Είναι μια όμορφη και έξυπνη γυναίκα, αλλά είναι επίσης πολύ γήινη και δεν καταλαβαίνει πάντα τις συμπεριφορές των φίλων της.
Η σειρά The Big Bang Theory ήταν μια τεράστια επιτυχία και έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές στον κόσμο. Η σειρά κέρδισε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου 10 φορές το βραβείο Emmy.
Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2019 μετά από 12 σεζόν και συνολικά 279 επεισόδια.

7. Mythic Quest (2020 -)

mythic quest σειρα
Το Mythic Quest είναι μια αμερικανική κωμική σειρά που προσφέρει μια ειλικρινή και ξεκαρδιστική ματιά στον κόσμο της ανάπτυξης και της προώθησης βιντεοπαιχνιδιών. Η σειρά που προβάλλεται από το Apple TV+, δημιουργήθηκε από τον Rob McElhenney, τον Charlie Day, τον Megan Ganz και τον Jason Sudeikis.
Η σειρά επικεντρώνεται στην ομάδα ανάπτυξης του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Mythic Quest: Raven’s Banquet ένα MMORPG παιχνίδι δράσης με θέμα το μεσαιωνικό περιβάλλον που έχει γίνει λατρεία από τους παίκτες του, αλλά και αντικείμενο κριτικής από τους κριτικούς.
Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Ian Grimm (Rob McElhenney) δημιουργός και παραγωγός του Mythic Quest. Ο Grimm είναι ένας ιδιοφυής αλλά απαιτητικός ηγέτης που είναι πάντα αποφασισμένος να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό παιχνίδι.
Η ομάδα του Grimm αποτελείται από μια ομάδα ταλαντούχων δημιουργών, συμπεριλαμβανομένων των:
 • Poppy Li (Charlotte Nicdao), διευθύντρια του τμήματος ανάπτυξης του παιχνιδιού.
 • Brad Bakshi (Danny Pudi), επικεφαλής της δημιουργίας εσόδων.
 • David Brittlesbee (David Hornsby), διευθυντής παραγωγής του παιχνιδιού.
 • Carl Longbottom (F. Murray Abraham) , συγγραφέας του παιχνιδιού.
Η σειρά έχει λάβει θετικές κριτικές για το χιούμορ της, την ειλικρίνεια της και την ικανότητά της να εξερευνήσει τις προκλήσεις της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας.
To Mythic Quest έχει επίσης σημειώσει επιτυχία σε εμπορικό επίπεδο, με την Apple να ανανεώσει την σειρά για τέταρτη σεζόν.

8. Upload (2020 -)

Η σειρά Upload είναι μια κωμική-δραματική σειρά του Amazon Prime Video που έκανε πρεμιέρα το 2020. Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα μέλλον όπου η τεχνολογία επιτρέπει στους ανθρώπους να “ανεβάσουν” τις συνειδήσεις τους σε ένα παραδεισένιο ψηφιακό σύμπαν μετά το θάνατό τους.
Ο πρωταγωνιστής της σειράς Nathan Brown (Robbie Amell), είναι ένας νεαρός προγραμματιστής που σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η κοπέλα του αποφασίζει να «ανεβάσει» τη συνείδησή του στο Lakeview, ένα πολυτελές ψηφιακό παράδεισο.
Εκεί, γνωρίζει τη Nora (Andy Allo) μια υπάλληλο του Lakeview, η οποία τον βοηθά να εξερευνήσει τον νέο του κόσμο. Ο Νικ σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το Lakeview δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενε. Ο Nathan και η Nora πρέπει να συνεργαστούν για να αποκαλύψουν τα μυστικά του Lakeview και να προστατεύσουν ο ένας τον άλλον.
Η σειρά εξερευνά θέματα όπως η ζωή μετά θάνατον, η ταυτότητα, οι σχέσεις και η τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, εξερευνά τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες που δημιουργούνται από την τεχνολογία.
Είναι μια κωμική σειρά που έχει επίσης δραματικές στιγμές. Η σειρά έχει λάβει θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι την έχουν επαινέσει για το χιούμορ της, τους χαρακτήρες της και την αναζήτηση της ταυτότητας.
Η σειρά έχει ανανεωθεί για τέταρτη σεζόν.

9. Person of Interest (2011-2016)

To Person of Interest είναι μια αμερικανική αστυνομική δραματική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Jonathan Nolan και προβλήθηκε από το CBS.
Το κυρίως θέμα της σειράς αφορά έναν υπερυπολογιστή, με τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος τροφοδοτείται από τα δεδομένα παρακολούθησης από όλον τον κόσμο και με βάση κάποιους αλγόριθμους, μπορεί να εξαγάγει συμπεράσματα για μελλοντικές βίαιες πράξεις.
Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον John Reese (Jim Caviezel) έναν πρώην στρατιώτη και πράκτορα της CIA, ο οποίος ζει ως περιπλανώμενος στην πόλη της Νέας Υόρκης μετά το θάνατο της γυναίκας που είχε αγαπήσει και που θεωρείται νεκρός.
Προσεγγίζεται από τον Harold Finch (Michael Emerson) έναν μοναχικό δισεκατομμυριούχο, μια ιδιοφυΐα λογισμικού που ζει κάτω από μια πλαστή ταυτότητα. Ο Finch εξηγεί ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, έχτισε ένα ηλεκτρονικό σύστημα για την κυβέρνηση το οποίο χρησιμοποιεί πληροφορίες προερχόμενες από τα πανταχού παρόντα μέσα επιτήρησης για να προβλέψει μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ωστόσο, ο Finch ανακάλυψε ότι ο υπολογιστής μπορούσε να προβλέπει και τα συνηθισμένα εγκλήματα.
Η σειρά έχει λάβει θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι έχουν επαινέσει την ιστορία της, τους χαρακτήρες της και τη δράση της. Η σειρά έχει κερδίσει επίσης πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Primetime Emmy για την καλύτερη πρωτότυπη μουσική τίτλων.
Το Person of Interest είναι μια συναρπαστική και συγκινητική σειρά που εξετάζει τις ηθικές συνέπειες της τεχνολογίας της επιτήρησης. Η σειρά είναι επίσης μια ωδή στην ανθρώπινη θέληση για επιβίωση και στην δύναμη της ελπίδας.
Η σειρά προβλήθηκε από το 2011 μέχρι το 2016 και ολοκληρώθηκε με 5 σεζόν και συνολικά 103 επεισόδια.

10. Westworld (2016-2012)

westworld σειρά
Το Westworld είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Jonathan Nolan και τη Lisa Joy. Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του 1973.
Η σειρά παρουσιάζει μια ομάδα επιστημόνων που δημιουργεί τεχνητούς ανθρώπους και τοποθετούνται σ’ ένα θεματικό πάρκο αναψυχής με θέμα την Άγρια Δύση, το Westworld. Τα όντα αυτά, οι λεγόμενοι “Οικοδεσπότες”, δεν γνωρίζουν πως η ζωή τους είναι προγραμματισμένη από τρίτους.
Στο Westworld πηγαίνουν πλούσιοι πελάτες με την ονομασία “Νεοφερμένοι” (γνωστοί και ως “Επισκέπτες”), οι οποίοι όντας άτρωτοι, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο πάρκο, χωρίς να έχουν το φόβο της δολοφονίας τους από τους Οικοδεσπότες.
Η σειρά έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για το γραφικό της σχεδιασμό, την υποκριτική της, το σενάριο της και την φιλοσοφική της προσέγγιση. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 7 βραβείων Primetime Emmy.
Το Westworld είναι μια περίπλοκη και διεισδυτική σειρά που εξερευνά θέματα όπως η ταυτότητα, η συνείδηση και η ελευθερία. Η σειρά είναι μια must-watch για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και της φιλοσοφίας.
Το Westworld ολοκληρώθηκε το 2022 μετα από 4 σεζόν και συνολικά 36 επεισόδια.

Σχετικά άρθρα